Az étkezés na
gyon fontos alappillére a gyerekek egészséges fejlődésének. Ezért, kérjük a szülőket azon a napokon mikor az otthonról csomagolt ételt fogyasztunk, ügyeljenek a hidegcsomagok tartalmára. Lehetőség szerint az édességeket és chipseket mellőzzük. Javasoljuk a szendvicsek készítését, továbbá a szénsavmentes alacsony cukortartalmú italokat részesítsük előnyben a csomag összeállításánál. Az autóbuszban szükség esetén vándorokhoz méltó módon, akad kenyér zöldség, kolbász és ásványvíz.

Hétfő: Hátizsákból otthonról csomagolt hidegcsomagból történik. Fontos szempont, hogy nyár lesz, ezért kerüljük a nagy meleg miatt a tejtermékeket és a könnyen romlandó élelmiszerek csomagolását.
Kedd: A nap folyamán meleg ebédet biztosítunk az országjáróknak Jászberényben. Természetesen tízórait és uzsonnát előző napunk mintájára otthonról csomagolt szendvicsek biztosítják.
Szerda: Tízórainkat és uzsonnánkat szintén utazás közben fogyasztjuk el, ám a Salgó vár meghódítása előtt megebédelünk a Somoskői Fogadóban.
Csütörtök: Balatoni kirándulásunk során megkóstoljuk a balatoni főtt kukoricát és meleg ebédet is kap a csoport. De biztosak lehetünk benne, hogy mindenkinek a hátizsákjában lesz pár szendvics a gondoskodó szülőknek köszönhetően, mellyel esetleges éhségünket csillapíthatjuk.
Péntek: Táborunk utolsó napján a gyerekek bevonásával bográcsban készítjük el ebédünket, melyhez kecskeméti őszibarackos tejes pitét tálalnak fel.